A legnagyobb buktató

Én már közel tíz éve dolgozom vállalati tanácsadóként és főleg azokkal a cégekkel szeretek dolgozni, akik induló fázisban vannak, mert számomra az adja a legnagyobb kihívást, hogy valamit tökéletesen és professzionálisan tudjunk kiépíteni, ami valljuk meg, a szerteágazó feladatok és jogszabályi keretek miatt sokszor hihetetlen nagy feladatnak tűnik. Pedig tudom én is és sokan még rajtam kívül szintén érzik amikor bele vágnak egy vállalat kialakításába, hogy a jövő záloga mindig a megfelelő alapok letétele. Anélkül ugyanis egyszerűen lehetetlen egy professzionális vállalatot kiépíteni, hogy kemény és erős alapokat ne helyeznénk az emeletek alá.

De mit jelenthet ez valójában? Nagyrészt azt, hogy senki sem tud mindent és nem is érthet egy vállalkozó sem egyformán és egy szinten minden területéhez a vállalatnak, így a kulcs abban rejlik, hogy meg tudjuk-e találni azokat a belső munkatársakat illetve külső szakembereket, akik segíteni tudnak minket az úton. Mert ha ez sikerül, akkor tud a vállalatvezető arra koncentrálni, hogy munkát szerezzen és öregbíteni tudja a vállalat hírnevét. Ha az operatív dolgokkal kell foglalkoznia, akkor mindez lehetetlenné válik.

Speciális terület az építőipar területe, ahol sokan már az alapításkor elvéreznek bizonyos jogszabályi rendelkezések tekintetében, mert például sokan nem tudják, hogy a kockázatértékelés területén a feladatok ellátása bizony kötelező jellegű nem pedig választható, nem beszélve arról, hogy a munkavédelem területe számukra kiemelt feladat kell hogy legyen, ehhez képest sokan egy szükséges rossznak tekintik és próbálnak a legegyszerűbben túlesni ezen a feladatkörön. Természetesen minderre megoldást nyújt egy professzionális külső szakértő csapat, akik kézbe veszik a munkavédelem összes feladatát és szakmailag magas szinten, valódi védelmet nyújtva elvégzik azokat. Ajánlatos ezekkel a segítségekkel élni a piacon, és addig keresgélni a szolgáltatók között, még valóban profi és lelkiismeretes munkát végző céget nem találunk.